keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Luka

Tämä päivä lähti nyt ihan selkeästi liikkeelle sillä että skippaamme Mr Jaroshin suunnittelun tunnit. Tai ei kenelläkään tuntunut ainankaan olevan herätyskelloa päällä. Ainoastaan Salla jaksoi lähteä jo aamusta liikenteeseen, ja hänen lähtönsä aiheuttamaan oven pamaukseen minäkin sitten ensimmäistä kertaa havahduin hereille. Hyvin tuli muuten nukuttua lähemmäs yhdeksää. 
Sallan kuitenkin palattua noin kymmenen jälkeen, sain houkuteltua hänet jatkamaan vielä vähän lisää. Olen jo pidemmän hetken halunnut käydä tutkimassa syrjäseutuja ja etenkin nyt kun aurinko on saanut maan viheltämään. Parempi lähteä tekemään tälläinen matka nyt kun on vielä aurinkoista, sillä mikäli taas osasimme tulkita säätiedotusta oikein, on tänne luvassa loppuviikoksi sadetta. Katsottiin kartalta mihin päin olisi fiksua lähteä ja päädyttiin ottamaan pysäkiksemme "Luka". Se oli suhteellisen kaukana keskustasta ja näytti että se saattaisi olla jonkin sorttista lähiöseutua. 
Metroonkaan emme tällä kertaa hypänneet Florasta, vaan lähdimme ensin kävelemään kohti tv-tornia ja siellä päin olevaa pysäkkiä. Matkan varrelle osui jokin iso rakennus jonka tornissa oli iso kello. Olin nähnyt tämän jo aikaisemmin sillä automatkalla kun meitä kuljetettiin asunnolle mutta olin jo ehtinyt unohtaa koko kellon. Enkä myöskään olisi arvannut että se oli noin lähellä meitä. Kiva olisi tietää mistä kautta tämä kuski meitä oikein ajelutti. 
Oli kyllä jännä istua metron kyydissä nyt kun matkaa kuljettiin vähän pidemmälle. Muutaman pidemmän välin jälkeen mieleen alkoi hiipua että pitäisikö vain sittenkin jäädä pois vähän aikaisemmin. Oneksi ei kuitenkaan jääty. Mitä syrjemmälle päästiin alkoivat pysäkin muuttua valoisammiksi. Ne eivät enää sijainneetkaan maan alla, vaan pinnassa ja katossa olevista ikkunoista paistoi aurinko sisään. Eräässä vaiheessa ajettiin jopa tunnelin läpi josta näkyi ulos. Se oli jo sellainen näky että jo sen takia kannatti matkata niin pitkälle. Eräällä pysäkillä nähtiin puita jotka kasvoivat niiden muotoon rakennettujen kupujen sisässä. Aika ovelan näköisiä. 
Ihana oli astua kerrankin ulos metrosta auringon valoittamaan tilaan. Ihan niin syrjään ei kuitenkaan oltu ajettu mitä olisin voinut kuvitella, sillä ympärillä näkyi monia kerrostaloja ja liikennettä. Liikenne ei kuitenkaan ollut niin suuri mitä keskustassa ja luontoakin näkyi enemmän. Lähdettiin siinä taas vain kävelemään katuja pitkin pitäen pysäkin sijainnin mielessä jotta sinne osaisi sitten tarvittaessa takaisin. Miltein meinattiin lähteä kävelemään pelkkää ympyrää kunnes havaitsin kauempana laajahkon nurmitilan. lähdettiin kulkemaan sitä kohti ja sen takaa löytyi myös pieni lampi. Siellä kyllä sielu lepäsi. Jos minä jotain olen Suomesta kaivannut niin se on luonto. Nyt kun käveltiin siinä lammen viertä pitkin lämpimässä auringonpaisteessa, älysi miten tukkoisessa ja ruuhkaissa keskustassa sitä ollaan koko kuukausi asuttu. Täältä ei löytynyt mitään muuta kuin lenkkeilijöitä ja muita ihmisiä jotka olivat vaan tulleet nauttimaan auringosta. Matkan varrelle bongattiin myös jonkin sortin liikunta puisto johon oli rakennettu ulkokuntoilu välineitä. Yksi nainen nähtiin käyttämässä jotain laitetta joka selkeästi vastasi juoksemista. Aika jännä. 
Vähän pidemmän matkan takaa löydettiin myös toinen, hieman isompi lampi. Lammen vieressä istui yksi kalastaja seuranaan sorsia ja muutama joutsen. Hirmu lähelle antavat ihmisen tulla kuvaamaan. Yläpuolellamme näkyi myös menevän se sama tunneli jossa oltiin vasta metron kyydissä nähty ulos, ja kauempana alkoi häämöttämään kaupungin liikennettä. Ihana miten rauhaisa alue tämä onkaan ollut. Kyllä kannatti tulla katsomaan näinkin pitkälle. Edessämme näkyikin jo mertoasema, joten ajattelimme päättää tämän tutkimusmatkalle tähän ja lähteä liikkumaan pikkuhiljaa takaisin päin koulua kohti. Johan tässä oltiin ehditty pari tuntia kävellä. Jopa kahden metropysäkin verran takaisin päin. Sitä ennen pysähdyttiin käymään albertissa ostamassa vähän juomista. Hirmu vähän oli mitään pikkupulloja tarjolla, joten otettiin jotain " active" juomaa. Se oli ihan oudon makuista. Jokin ainesosa antoi ihan ihmeellisen sivumaun. Tutkin vähän etikettiä ja luin sen sisältävän joitain mineraaleja ja vitamiineja.. Liekö tullut niistä. Ilmeisesti tämä juoma on tarkoitettu joillekin himo urheilijoille.

1 kommentti:

  1. Mukava reissu. :D Ja henkenikin salpautui, kun luin sinun kuvaillessasi tuosta puistosta. Oiih, varmana tosi rauhallinen puisto.. ^__^
    Ja hyvin kulutitte ajan luonnon siivessä, saitte puhdasta happea, mitä taas keskustasta ei saisi. :)

    VastaaPoista